Skip to content

De winkel en de eigenaar

Rolf ontwikkelde een passie voor alles wat met vinyl en muziek te maken had. Zijn interesse ging verder dan alleen de muziek die op de platen te vinden was. De platenhoes, concerten, het verhaal achter de opname, het verhaal achter de artiest en de manier waarop een artiest de aandacht van de consument probeert te trekken zijn allemaal onderdeel van de schoonheid van vinyl.

Om zijn collectie uit te breiden, te delen met medeliefhebbers en om handel te bedrijven begon Rolf al in zijn jonge jaren met het bezoeken van platenbeurzen en plaatselijke markten. In deze periode haalde Rolf zijn vinyl voornamelijk uit landen in Zuid-Amerika. Hier werden speciale edities geperst, welke op de Europese markt goed in de smaak vielen. Rolf heeft een boekwerk vol met vliegtuigtickets naar Peru en Colombia en was hier kind aan huis tot de gebieden onveilig werden verklaard.

In 1999 werd Rolf eigenaar van de muziekwinkel ‘GoodTimes’. De winkel is gelegen in het centrum van Alkmaar en is al meer dan twintig jaar de vinylspecialist van de omgeving. Via deze weg heeft Rolf naam gemaakt in de platenwereld.

Tot op heden is Rolf zo’n vier keer per jaar te vinden op verschillende platenbeurzen in Milaan en Barcelona. Daarnaast heeft hij standaard een stand op de platenbeurs in Utrecht.

Met zijn jaren ervaring in de platenwereld heeft Rolf verhalen verzameld waar je drie levens mee kunt vullen. In de winkel wordt een breed scala aan muziek gedraaid om de klanten te inspireren en kennis te laten maken met allerlei genres muziek. Mocht u een bezoekje brengen aan ‘GoodTimes’; neem dan ook de tijd.

.

De koffie staat klaar!

De collectie vinyl (platen en singles), cd’s en audioapparatuur is dusdanig groot dan u tijdens de zoektocht wel wat extra energie kunt gebruiken. Als het verzamelen in je bloed zit, dan kom je niet altijd thuis met hetgeen waarnaar je opzoek was. Achter in het pand van ‘GoodTimes’ staat dan ook een professionele espressomachine waar het personeel wel mee overweg kan. De koffie staat voor u klaar!

Vinyl reinigen

Om op en top te kunnen genieten van het volle en warme geluid van vinyl is het zo nu en dan nodig om de platen stofvrij te maken. Om u hierbij te helpen hebben wij een speciale vloeistof die op de plaat aangebracht kan worden en welke zich aan het stof hecht. Vervolgens zuigt een reinigingsapparaat de vloeistof met het opgenomen stof van de plaat. Hierna is het vinyl weer kraakvrij.

Luister en ervaar

‘GoodTimes’ geeft u de mogelijkheid om de platen en cd’s uitgebreid te beluisteren. Hierdoor weet u zeker of het product in orde is en of het de opname is die u zoekt.